Hlavní obsah

Srbové v Novém Sadu objevili nový „způsob obživy“, padají do kanálů

– Novi Sad

Lidé ve městě Novi Sad na severu Srbska objevili nový způsob, jak přijít bezpracně k penězům. Sundají kryt z kanálu, do kterého pak údajně spadnou, a nakonec žádají o odškodnění od městských vodovodů a kanalizací, píše server srbského deníku Kurir.

Foto: Profimedia.cz

Městské vodovody v Novém Sadu registrují přes 220 žádostí o náhradu škody. Ilustrační snímek

Článek

Na fintu se přišlo poté, co se o peníze krátce po sobě přihlásili členové jedné rodiny. Dvě děti a jejich babička bydlící na stejné adrese vysoudily od města 300 000 dinárů, tedy asi 70 000 korun.

"V tuhle chvíli čelíme 226 žalobám o náhradu škody, a všechno to jsou případy, kdy někdo spadl do kanalizační šachty," říká člen vedení novosadských vodovodů s tím, že by firma mohla přijít až o 70 miliónů dinárů (16,5 miliónu korun).

Doposud lidé, kteří žádají odškodnění za špatně zabezpečené poklopy, dostali čtyři milióny dinárů, tedy asi milión korun. Ne všichni jsou sice podvodníci, na druhou stranu ale srbské soudy přiznávají náhradu škody skoro automaticky - v devíti z deseti takových případů.

Epidemie pokousaných

Nahrané pády do kanálů přitom nejsou jediným způsobem, který Novosaďané vymysleli, aby přišli snadno k penězům. Před pár lety se ve městě objevila doslova epidemie lidí pokousaných od potulných psů. O ty se mají starat městské služby, takže údajné oběti dostávaly odškodné od této komunální firmy.

Nakonec se ale ukázalo, že mnoho údajných psích útoků bylo úplně vymyšlených a na svědomí je měla parta mladíků, kteří si pořídili psí lebku a zájemce s ní za podíl na zisku "pokousali".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám