Hlavní obsah

Žena kousla do banánu a našla hnízdo jedovatých pavouků

Novinky, vps

Situace, kterou zažila před pár dny Britka Consi Taylorová z Londýna, vypadá jako dokonalá noční můra arachnofobiků. Tato 29letá žena si přinesla z obchodu banány, a když se do jednoho zakousla, všimla si, že jsou v něm desítky malých pavouků. Jak později zjistila, jednalo se o jedovaté členovce rodu Phoneutria, jež mají mezi pavouky na svědomí největší počet usmrcených osob.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Taylorová si koupila kolumbijské fair trade banány v supermarketu Sainsbury’s poblíž jejího domu, kde často nakupuje, napsal britský list The Sun. Z trsu si vzala jeden banán a začala ho jíst. Asi v půlce si všimla, že v jeho spodní části jsou malé tečky vypadající jako plíseň. Pak spatřila hnízdo.

„Vykřikla jsem, bylo to strašné. Pavouků se bojím, takže jsem musela zavolat kamarádku, aby přišla a vysála je. Podlahu jsme pak vytřely antibakteriálními utěrkami,“ uvedla Britka pro server listu Daily Mail.

S banány, za něž utratila jednu libru (asi 31 korun), šla zpět do obchodu, kde jí byl jako kompenzace nabídnut poukaz na deset liber. Předtím ještě poslala fotky pavouků firmě, která se zabývá hubením škůdců. A odpověď ji šokovala.

BEZ KOMENTÁŘE: Brazilský jedovatý pavouk na ilustračních záběrech

Odborníci totiž ženu podle listu The Sun varovali, že se jedná o pavouky rodu Phoneutria, jejichž jed je velmi silný. Pokud by tedy v bytě nějací pavouci zůstali a vyrostli, mohli by být vážným ohrožením.

Taylorová, její manžel a dvě malé děti proto opustili domov a ubytovali se v hotelu, aby mohla specializovaná firma vydezinfikovat jejich obydlí. Trvalo to tři dny.

Za pobyt v hotelu, zásah firmy a čištění oblečení zaplatila rodina asi tisíc liber. Tyto náklady nakonec uhradila společnost Sainsbury’s, která se za vzniklé potíže omluvila.

„Banány mám stále ráda, ale v obchodě se jich nemůžu ani dotknout, takže mi je musí kupovat manžel,“ dodala Consi Taylorová pro Daily Mail.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám