Hlavní obsah

Zebra unikla ze zoo a zrodil se zebroid

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodinná farma ve Florencii, která slouží jako útulek, se může pochlubit mnoha zajímavými zvířaty. Aktuálně je však veškerá pozornost směřována pouze na jedno z nich. Je jím tříměsíční Ippo, kříženec osla a zebry. Vzácně se vyskytující zebroid, jak jsou někdy tito kříženci označováni, se má čile k světu a zajišťuje farmě solidní návštěvnost.

BEZ KOMENTÁŘE: V Itálii se narodil kříženec osla a zebry

 
Článek

Farma rodiny Angliettiových dává domov zvířatům zachráněným z cirkusů nebo od majitelů, kteří s nimi špatně zacházeli. Celkem chová asi 170 různých druhů, mezi jinými například také velbloudy nebo lamy.

Před třemi lety se na farmu dostal i samec zebry Martin, jenž díky jejím majitelům unikl z nevlídného prostředí v jedné zoologické zahradě. Během jedné loňské vlahé noci přeskočil plot ve své ohradě a vkradl se do oslích stájí, kde si našel oslici Giadu.

Giada byla na farmě na chov, nikoho proto její březost nepřekvapila. Po 12 měsících ale přišel šok. Místo malého oslíka italského plemene Amiata se totiž nečekaně narodil neobvyklý kříženec.

„Byli jsme u porodu. Napřed se objevila černá kopyta, pak pruhované nohy. Byli jsme tím ohromeni,“ řekla agentuře AFP dcera majitele farmy Serena Agliettiová.

Malý zebroid dostal jméno Ippo a daří se mu dobře. Má pro zebry typické pruhované tělo, hlava je však jednoznačně oslí. Není žádným překvapením, že je díky svému unikátnímu vzezření hvězdou celého útulku. Jeho majitelé už dokonce údajně obdrželi nabídku od společnosti Disney na odkup práv na jeho vzhled.

BEZ KOMENTÁŘE: Největší kočkovitá šelma světa - liger Hercules

Kříženci mezi divokými zvířaty díky svému unikátnímu vzhledu vždy poutají velkou pozornost. Své o tom ví například majitelé 418kilogramového ligera jménem Hercules, tedy křížence samce lva a samice tygra, který je největší kočkovitou šelmou na světě. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám