Hlavní obsah

Pianista přestal uprostřed koncertu hrát kvůli zvonícímu mobilu

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gothenburg

Přesto, že jsou snad před každým divadelním či koncertním představením diváci upozorňováni, aby si vypnuli své mobilní telefony, někteří to ignorují. Jeden takový se našel i na středečním koncertu ve švédském Göteborgu. Pianista se ale evidentně tak naštval, že uprostřed vystoupení přestal hrát, informoval server telegraph.co.uk.

BEZ KOMENTÁŘE: Koncert přerušil mobilní telefonVideo: gsoplay.com

 
Článek

Německý pianista a dirigent Christian Zacharias právě přehrával posluchačům spolu s orchestrem Haydnův klavírní koncert. V tom uslyšel vyzvánění mobilu. A protože i hudebníci mají jen jedny nervy, okamžitě přestal hrát, a s ním i jeho kolegové.

Směrem k publiku pak odměřeně pronesl, ať majitel svůj telefon nezvedá. Po krátké pauze nakonec koncert pokračoval dál.

Houslista zahrál vyzváněcí tón

Podobný případ se stal před dvěma lety v červenci na koncertě v židovské synagoze v Prešově. Slovenský houslista Lukáš Kmiť se však nenechal rozhodit a vtipně zareagoval.

BEZ KOMENTÁŘE: Houslista hraje vyzváněcí tón rušivého mobilu

Když se během skladby Johanna Sebastiana Bacha, kterou zrovna hrál, ozvalo rušivé zvonění, na chvilku se odmlčel. A pak překvapenému publiku zahrál na svou violu vyzváněcí tón onoho mobilu.

Reklama

Výběr článků

Načítám