Hlavní obsah

Výherce loterie se musí dělit o peníze s exmanželkou, s níž osm let nežil

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrchní soud v německém Karlsruhe vynesl ve středu rozsudek, podle něhož se musí muž, který vyhrál v loterii půl miliónu eur (necelých 13 miliónů korun), podělit o peníze se svou bývalou manželkou. V roce 2008, kdy jackpot získal, s ní sice už osm let nežil, ale stále nebyli rozvedeni. O případu informovala německá verze serveru The Local.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rozhodnutí Vrchního soudu ukončilo léta sporů a právních bitev, které začaly po výhře v listopadu roku 2008. O dva měsíce později muž požádal o rozvod a odmítl se s manželkou dělit o vyhrané peníze.

Soudní tahanice ukončilo až rozhodnutí Vrchního soudu. Již dříve sice soud nižší instance v Düsseldorfu rozhodl v mužův prospěch s odůvodněním, že nárok ženy je přehnaný, ale ve středu se vše obrátilo.

Vrchní soud v Karlsruhe totiž nepovažoval dobu, kdy spolu pár nežil, za dostatečné odůvodnění toho, aby si manžel nechal všechny peníze. Němec tak teď musí vyplatit své bývalé ženě 242 500 eur a navíc i uhradit veškeré soudní výlohy.

Reklama

Výběr článků

Načítám