Hlavní obsah

Nebezpečně silný vítr sfoukl ze silnice autobus

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellington

Řidič s kamerou umístěnou na předním skle svého auta zaznamenal v pondělí na jedné z wellingtonských silnic nebezpečnou situaci. Extrémně silný vítr, který bičoval celý Nový Zéland, smetl ze silnice autobus.

BEZ KOMENTÁŘE: Silný vítr sfoukl jedoucí autobus ze silnice

 
Článek

Řidič se snažil se silným větrem a deštěm bojovat, po pár sekundách zápas s nezkrotným živlem prohrál a se svým autobusem sjel ze silnice. Projel těsně kolem sloupu s vedením, prorazil plot a s několikatunovým strojem skončil v poli.

„Jel jsem naproti autobusu a viděl jeho velké problémy. Řidič se snažil autobus srovnat, ale bylo jasné, že nemá šanci,“ řekl jeden ze svědků nehody.

Ihned po nehodě se ostatní svědci seběhli k autobusu, aby pomohli řidiči a případným zraněným. Podle místní policie v době havárie nebyli ve voze žádní pasažéři a řidič vyvázl jen s lehčím šokem.

Silný nárazový vítr a prudký déšť vedly na Novém Zélandu k mnoha haváriím a například i ke zrušení 76 letů, což postihlo více než 8000 cestujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám