Hlavní obsah

Potápěč přežil už podruhé útok žraloka

Novinky, vps

Australan Greg Pickering se zotavuje v nemocnici poté, co na něj v úterý zaútočil žralok. Má vážná zranění, ale je ve stabilizovaném stavu. Zkušeného 55letého potápěče už přitom napadl žralok v roce 2004. Agentura Reuters s odkazem na australská média napsala, že je velmi vzácné, aby na někoho zaútočil žralok dvakrát za život.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři převážejí vážně zraněného potápěčeVideo: Reuters

 
Článek

Pickering je profesionální potápěč a živí se lovem ušní mořských. V úterý se potápěl u jihozápadního pobřeží Austrálie asi 160 kilometrů od města Esperance, když v tom na něj zaútočil žralok bílý.

Naštěstí byl poblíž jiný potápěč, který ho vytáhl na loď, kde se mu dostalo první pomoci. Poté byl převezen do nemocnice v Esperance a nakonec byl letecky transportován do Perthu. Utrpěl zranění na hlavě, zádech a ramenech.

Žralok už je asi pryč

Vzhledem ke svému stavu bude moci promluvit o incidentu až za několik dní, média proto jen citovala jeho slova z roku 2004, kdy ho napadl žralok měděný. „Když mě žralok popadl, prokousl se až na kost. Cítil jsem, jak se jeho zuby zahryzávají přímo do kosti,“ popisoval tehdy z nemocniční postele, jak ho žralok kousl do nohy.

Ministerstvo rybolovu státu Západní Austrálie v úterý vydalo příkaz na chycení žraloka, ale ve středu odpoledne místního času ho zrušilo.

„Zvíře zodpovědné za útok už nebylo v okolí místa napadení spatřeno a pravděpodobně už se nachází jinde,“ řekl listu Herald Sun Stuart Smith z ministerstva a dodal, že by v tomto případě mohl být chycen nesprávný žralok.

Reklama

Výběr článků

Načítám