Hlavní obsah

Chybou banky přistálo muži na účtu 75 biliónů korun

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Reggie Theus z Texasu si musel minulý týden několikrát ověřit, zda ho nešálí zrak. Při kontrole svého bankovního účtu totiž zjistil, že má na kontě čtyři bilióny dolarů, tedy asi 75 biliónů korun. K jeho smůle se ale jednalo o chybu banky, peníze si tak pochopitelně nemohl nechat.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Byl jsem hodně překvapený, když jsem se podíval na účet a viděl na něm tolik peněz. Dohledal jsem si, že bilionář ještě na světě nebyl. Já jsem byl nejspíš prvním,“ řekl se smíchem Theus, který pracuje jako provozní v restauraci.

Přesná částka, která se objevila na Američanově účtu, byla 4 040 404 040 404,04 dolarů. Systém ale chybu opravil a Theus tak o peníze rychle přišel. Na nějaké zběsilé utrácení ale stejně nemyslel, peníze by podle svých slov použil na splacení amerického státního dluhu.

Banka poprosila Theuese, ať neuvádí její jméno, americký zpravodajský server 5 News ale zjistil, že se jednalo o společnost BancorpSouth. Úplně stejná částka se totiž objevila i u Molly Layesové z Arkansasu.

Podle následného vyjádření banky byla chyba rychle napravena, nesprávný stav účtu tak mohli klienti banky spatřit jen po krátký časový úsek.

V červenci tohoto roku se něco podobného přihodilo Chrisi Reynoldsovi z Pensylvánie, jen v ještě větším měřítku. Platební systém PayPal mu na jeho účet omylem poslal 92 biliard dolarů. Chyba ale byla opět rychle napravena. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám