Hlavní obsah

Chlapec kvůli strachu z cestování uvízl na 18 měsíců v cizí zemi

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí přistál na londýnském letišti Heathrow 12letý Joe Thompson a po dvou letech se tak vrátil z Abú Dhabí do domovské Anglie. Tam chtěl odletět už před 18 měsíci, ale objevil se u něj akutní strach z cestování, který mu zabraňoval odcestovat domů letadlem, autem i lodí. Pomohla až hypnoterapie, napsal server listu Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Joe Thompson s hypnoterapeutem Russellem Hemmingsem před odletem z Abú Dhabí

Článek

Joe žil ve Spojených arabských emirátech s rodiči, jeho otec totiž dostal v roce 2009 práci manažera kvality v jedné z nemocnic v hlavním městě Abú Dhabí.

V březnu loňského roku se měl vrátit s matkou do Británie, ale z ničeho nic dostal strach z cestování a nedokázal nastoupit do letadla. Vždy jen propukl v slzy a v panice odmítl letět.

Rodina proto přebookovala letenku a zůstala v Abú Dhabí s nadějí, že chlapcův stav se zlepší. O pár dní později měl Joe, který hraje ragby, odletět se svým otcem Tonym a dalšími dětmi na turnaj na Srí Lanku. Vše se ale opakovalo.

Foto: Profimedia.cz

Rodina Thompsonových se opět shledala na letišti Heathrow

„Nastoupili jsme do letadla, ale Joe byl tak rozrušený, až posádka řekla, že musí ven z letadla. Bylo to strašné. Měl jsem tam 40 dětí, které měly všechny hrát na turnaji. Nemohl jsem je tam nechat, takže jsem musel syna nechat a zavolat ženě, aby ho přijela vyzvednout,“ řekl Tony Thompson, který je také trenérem ragby.

Lékaři si nevěděli rady

Joe nedokázal opustit zemi ani v loni v červnu, kdy jeho otci skončila pracovní smlouva. Ve dvou proto zůstali v Emirátech a přespávali po známých, aby ušetřili peníze. Snaha vyléčit syna vyšla rodinu údajně na 40 tisíc liber (1,2 miliónu korun).

Lékaře Joeův stav zaskočil, i přes svůj nízký věk za sebou měl mnoho dálkových letů a z Abú Dhabí zpět do Anglie už také letěl. Nakonec problém vyřešil až renomovaný hypnoterapeut Russell Hemmings, s jehož pomocí byl Joe schopen absolvovat cestu domů.

„Před nástupem do letadla tam bylo několik riskantních momentů, protože Joe opět začínal být velmi sklíčený. S Russellovou pomocí jsme ho tam dostali, ale po vzletu byl opět rozrušený. Nemělo to žádnou příčinu, stalo se to z ničeho nic,“ popsal odlet Tony Thompson.

Vše ale nakonec dopadlo dobře a Joe se svým otcem přistáli v pondělí v půl šesté ráno na letišti Heathrow, kde je přivítaly chlapcova matka a sestra.

„Jsem tak šťastný, že jsem konečně doma. Nemůžu uvěřit, jaká je tu zima. Chci domů za svým psem. Neviděl jsem ho dva roky, chci ho pořádně obejmout,“ řekl po návratu Joe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám