Hlavní obsah

Přehlídka veteránů ukázala nablýskané skvosty

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Část ukrajinského města Dněpropetrovsk v sobotu ovládli veteráni. Diváci si tady v sobotu mohli prohlédnout více než stovku desítky let starých vozidel. I navzdory chladnému počasí si organizátoři pochvalovali slušnou návštěvnost.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Veteráni v ukrajinském DněpropetrovskuVideo: Reuters

 
Článek

Taková sbírka motoristických „fešáků“ se nevidí každý den. Nejstarší kousek, který účastníci show mohli v sobotu v Dněpropetrovsku vidět, bylo vozidlo staré téměř sto let. Většina ostatních byla vyrobená před rokem 1970.

Organizátoři akce chtěli lidem ukázat půvab historických vozidel a dát jim možnost porovnání s moderními kousky. Obdivovat tady diváci mohli mimo jiné také luxusní limuzíny, které ještě v dobách existence Sovětského svazu vozily tehdy významné pasažéry.

Pastvou pro oči byly také desítky různě barevných modelů osobních automobilů — jak jinak než s precizně vyleštěnými kapotami a v řadě případů také stylově upravenými interiéry. O jejich použitelnosti se diváci na vlastní oči přesvědčili při závodech, které byly součástí show.

Reklama

Výběr článků

Načítám