Hlavní obsah

Muž už pět let jí jen syrové maso

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Derek Nance z amerického Kentucky před šesti lety začal trpět silnými žaludečními nevolnostmi. Po jídle často zvracel a lékaři mu nedokázali pomoct. Zkoušel proto různé diety a dostal se až k veganství. Ani to však nezabíralo, vyzkoušel proto opačný extrém – začal jíst jen syrové maso. Zanedlouho se uzdravil a teď už pět let nejí nic jiného.

BEZ KOMENTÁŘE: Derek Nance se živí výhradně syrovým masem

 
Článek

Lékaři předpokládali, že Nance trpí nějakou formou alergie, navrhli proto zkoušet různé způsoby stravování. Nic ale nepomáhalo a dnes 30letý Američan stále ztrácel na váze.

Jednou potkal člověka, který kdysi trpěl něčím podobným, a ten ho přivedl k paleolitické dietě, kdy člověk jí především maso, ryby, ovoce, zeleninu a vejce. Nancovi ale doporučil, ať jí jen syrové maso.

„Byl jsem nemocný už hodně dlouho a byl jsem ochotný zkusit to. Na zahradě jsem měl dvě kozy, které jsem choval na mléko, tak jsem je porazil. Snědl jsem je obě syrové,“ řekl Američan v rozhovoru pro server Vice.com.

Ze začátku trpěl střevními problémy, ale po třech týdnech se vše dalo do pořádku. Se zvracením byl konec a Nance se podle svých slov stal díky syrovému masu fyzicky silnějším.

Přítelkyně je vegetariánka

Sice se uzdravil, ale jeho tehdejší manželka k novému stravovacímu návyku nenašla pochopení. Manželství tak brzy skončilo. Také jeho otec jako vystudovaný biolog nesouhlasí a neustále svého syna varuje, že může kdykoliv chytit nějakou nemoc. Touto dietou navíc přichází o celou řadu vitamínů, jen občas si totiž dá avokádo nebo kokosový ořech.

Trochu bizarně pak působí fakt, že Nancova současná přítelkyně je vegetariánkou. Chápe ale, že její partner musí jíst syrové maso ze zdravotních důvodů, a toleruje mu to.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám