Hlavní obsah

Nepozorná cyklistka málem vjela pod vlak, zarazila se na poslední chvíli

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská dopravní policie tento týden zveřejnila záběry, na kterých cyklistka ignorovala výstražná znamení a vjela na přejezd. Projíždějícího vlaku si všimla až na poslední chvíli. Od srážky ji dělily jen centimetry, napsal britský list The Daily Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: Cyklistka málem vjela pod vlakVideo: British Transport Police

 
Článek

K incidentu došlo na přejezdu ve Waterbeach nedaleko města Cambridge už 12. září, ale policie video z bezpečnostní kamery zveřejnila až v těchto dnech jako varování veřejnosti a také ve snaze o identifikaci neznámé ženy.

Cyklistka na přejezd vjela i přes spuštěné závory a světelné signály. Vlaky se na tomto přejezdu pohybují podle zástupců železnice rychlostí až 120 kilometrů za hodinu, žena se tak ocitla velmi blízko smrti. Ke svému štěstí však stihla zastavit.

Strojvedoucí v okamžiku, kdy ženu spatřil, aktivoval záchrannou brzdu. „Zareagoval velmi rychle a podnikl veškerá možná opatření. Nejenom, že tento incident pro něj byl velmi traumatický, ale také mohl vyústit ve smrt té ženy,“ řekl Jay Thompson, bezpečnostní šéf železniční společnosti, které vlak patří.

Reklama

Související články

Jednomu vlaku se vyhnul, druhý ho ale už smetl

Obrovské štěstí měl muž, který přecházel v australském Brisbane přes železniční přejezd. Muž ignoroval bezpečnostní varování a sice počkal, až přejede vlak...

Výběr článků

Načítám