Hlavní obsah

Předváděcí let se nepovedl, pilot i s kupcem nouzově přistáli na silnici

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K nouzovému přistání byl v úterý donucen americký pilot, jehož malé letadlo nečekaně ztratilo výkon. Na letiště už by nestihl doletět, rozhodl se proto přistát na jedné floridské státní silnici, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo Beechcraft T-34 nouzově přistálo na silniciVideo: Reuters

 
Článek

Jednalo se o rutinní let, při němž pilot Curtis Boulware předváděl letadlo Beechcraft T-34 potenciálnímu kupci. Po několika cvičných manévrech ale letadlo náhle ztratilo výkon. Pilot věděl, že klesají příliš rychle na to, aby to stihli na letiště.

„Bylo mi jasné, že na ranvej to nezvládneme, skončili bychom v lese a pravděpodobně nepřežili. Otočili jsme to a rozhodli se přistát na státní silnici 415, protože to byla nejlepší možná volba,“ řekl Boulware.

Řidiči jedoucí po silnici v okresu Volusia spatřili blížící se letadlo a včas mu uhnuli z cesty. Po krátké opravě pilot s letadlem opět vzlétl a odletěl na letiště, kde bylo letadlo podrobeno důkladné prohlídce.

Federální úřad pro letectví incident podle mluvčího místního šerifa vyšetřovat nebude, nedošlo totiž k žádné nehodě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám