Hlavní obsah

Řidič najel do motorkáře, pomstil se mu celý gang

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

S desítkami rozhněvaných motorkářů se musel v neděli v New Yorku potýkat Alexian Lien. Třiatřicetiletý řidič lehce ťukl do jezdce, který před ním nečekaně zpomalil, a tím na sebe poštval ostatní muže ze skupiny. V obavě o bezpečí své pětiměsíční dcerky prorazil blokádu motorkářů, již předtím zastavili a obklopili ho. Nakonec ho však dojeli, poškodili mu vůz a zranili ho.

BEZ KOMENTÁŘE: Konflikt motorkářů a řidiče SUV

 
Článek

Vše začalo na dálnici před New Yorkem, kde motorkáři jeli ve všech pruzích a zpomalovali tak provoz. Podle pozdějšího vyjádření policie jeli na hromadný sraz v New Yorku, na který neměli povolení. Lien se držel v prostředním pruhu a nechával je okolo sebe projet, když vtom muž jedoucí před ním zpomalil, jak zachytila kamera na přilbě jednoho z jezdců.

Těžko říct, zda mohl včas zareagovat, vzdálenost mezi motocyklem a automobilem byla malá. Motorkáři po střetu okamžitě zastavili a chtěli si s řidičem vše vyříkat. Lien se však podle serveru MailOnline bál, že ho napadnou, a ve strachu o zdraví své ženy a pětiměsíční dcerky, která seděla na zadním sedadle, šlápl na plyn a prorazil si cestu ven. Zasáhl přitom několik motorkářů a přejel přes jejich stroje.

Vytáhli ho ven

Lien ve svém Range Roveru uháněl pryč, skupina ho ovšem po pár minutách dohnala a zastavila. Jeden z nich přiběhl k autu a otevřel dveře u řidiče, ten ovšem opět ujel. Další příležitost vyřídit si účty dostali o chvíli později, kdy už Lien musel zastavit v houstnoucím provozu na Manhattanu.

K autu přiběhl jeden z motorkářů, sundal si helmu a začal jí tlouct do okna u řidiče. Přidal se k němu další muž, který se pokoušel rozbít okno zadních dveří, kde sedělo malé dítě. V tomto momentě video končí. Útočníci poté Liena podle policejního komisaře Raymonda Kellyho vytáhli ven z auta, server New York Daily News napsal, že byl poté dokonce pořezán nožem.

Zatím žádná zatčení

Podle informací, které policie sdělila na pondělní tiskové konferenci, poté motorkáři z místa ujeli pryč. Lien byl převezen do nemocnice, kde mu sešili rány na obličeji. Některé zdroje uvádějí, že při incidentu nebyl nikdo další zraněn, list New York Times ale uvedl, že jeden z motorkářů, který byl na začátku sražen, má zlomené obě nohy.

Kelly dodal, že vůz napadlo až třicet motorkářů. Zatím však nikdo nebyl zatčen, vyšetřovatelé stále zkoumají pořízené videozáběry a dávají dohromady výpovědi svědků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám