Hlavní obsah

Noční oblohu nad Kanadou rozjasnila padající ohnivá koule

Novinky, vps

Palubní kamera policejního vozu zachytila v sobotu večer velmi jasný meteor, který padal nad kanadskou provincií Alberta. Na videu zveřejněném ve středu je vidět, jak těleso rozzářilo jinak černou oblohu.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera na policejním voze zachytila meteor nad provincií Alberta

 
Článek

Několik sekund trvající situaci zachytila kamera ve voze policisty Joshe Stachowa. Ten byl podle listu Edmonton Journal na cestě k nehodě, při které řidič poblíž městečka Manning srazil medvěda.

„Bylo jasněji a jasněji a najednou se na nebi objevil obrovský meteor. Chvíli jsem nevěděl, co se děje,“ popsal Stachow jev, k němuž došlo kolem půl desáté večer.

„Přijel jsem na místo nahlášené nehody a ten chlápek mluvil o tom, jak srazil medvěda. Všechny jsem utnul a jen se zeptal, jestli také viděli ten meteor,“ dodal policista.

Viceprezident Frank Florian z planetária Telus v Edmontonu potvrdil, že ví o hlášení očitých svědků, jež meteor také spatřili. Zároveň poprosil, ať se ozvou i další svědci, aby mohl společně s dalšími vědci určit co nejpřesněji místo, kam mohly dopadnout fragmenty kosmického tělesa. Sám pak označil okamžik, kdy se noc změnila v den, za skvělou podívanou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám