Hlavní obsah

Bush starší byl svědkem na homosexuální svatbě

Bývalý americký prezident George Bush starší byl ve středu svědkem na homosexuální svatbě. Spolu s manželkou Barbarou svědčil ve městě Kennebunk (stát Maine) „jako soukromá osoba a přítel” dvěma místním podnikatelkám, oznámil Bushův mluvčí.

Foto: Susan Biddle, ČTK/AP

Bývalý americký prezident George H. W. Bush s manželkou Barbarou (zcela vpravo) na fotografii s právě sezdaným párem Helen Thorgalsenovou (uprostřed) a Bonnie Clementovou

Článek

Na fotografii zveřejněné na sociální síti Facebook se Bush starší podepisuje jako svědek do svatebního protokolu. Jedenačtyřicátý prezident USA, který příští rok oslaví devadesátku, ve státě Maine často pobývá, v nedaleké obci Kennebunkport vlastní usedlost.

Bush byl svědkem na svatbě Bonnie Clementové a Helen Thorgalsenové, které v Kennebunku podnikají. Svatby osob stejného pohlaví schválili voliči ve státě Maine v referendu uspořádaném loni v listopadu.

Foto: Susan Biddle, ČTK/AP

George Bush starší (sedící) na homosexuální svatbě

Bushův syn George Bush mladší, který byl americkým prezidentem v letech 2001 až 2009, se proti homosexuálním sňatkům aktivně stavěl a v roce 2004 podpořil ústavní dodatek, který je měl postavit mimo zákon.

Jeho manželka Laura a dcera Barbara ale sňatky homosexuálů schvalují. Podporuje je i někdejší Bushův viceprezident Dick Cheney, jehož dcera Mary se k homosexuální orientaci veřejně hlásí.

Reklama

Výběr článků

Načítám