Hlavní obsah

Během Davis Cupu VIP hosté spořádají půl tuny kachen a pět tisíc lahví vína

Novinky, jky
Praha

Semifinále tenisového Davis Cupu s Argentinou znamená nejen přípravy pro sportovce, ale i pro cateringový tým O2 Areny. Stejně jako v loňském finále se Španělskem budou i nyní ve VIP prostorách haly lidé, kteří budou chtít nejen zážitek z dobrého tenisu, ale také pojíst vybrané speciality a zalít je nějakým chutným mokem. Za jejich spokojenost ručí šéfkuchař Tomáš Kněž, který má na povel stovku kuchařů.

Foto: archiv O2 areny

Kuchaři se během třídenní události nezastaví.

Článek

„Stejně jako naši tenisté máme i my spoustu zkušeností a jsme na prodloužený víkend dobře připraveni. Pořád musíme být ve střehu, aby nikdo z náročnější klientely ve VIP prostorách O2 areny neměl hlad a žízeň,“ tvrdí Tomáš Kněž, podle kterého je Davis Cup specifický tím, že je to třídenní akce, kdy je „plný dům“ a zápasy se hrají dlouho.

A loňský listopad je pro všechny kuchaře připomínkou toho, že spokojení diváci mívají velký hlad. Jak uvedl manažer cateringu O2 Areny Ota Laube, v loňském roce se zaprášilo po 14 tunách vybraných lahůdek a kuchaři ještě museli využít zásoby určené pro nejbližší hokejové utkání.

Foto: archiv O2 areny

Lidé se sice těší na tenis, ale jídlo je vždy příjemnou třešničkou...

V loňském finále Davis Cupu se mezi pochutinami objevilo i několik španělských specialit. Soupeř se do jídelníčku promítne i tentokrát. Souboj české a argentinské kuchyně však nenastane. Hosté se nicméně mohou těšit i na jihoamerickou roštěnou, které pořadatelé nakoupili přes 200 kilogramů. Tahákem budou ale i letos české klasiky, uvařené s důrazem na čerstvé suroviny a tradiční postupy, přiblížil víkendové menu Tomáš Kněž.

Rajská spolkne 200 kilogramů hovězího

Z běžného stavu šesti kuchařů se tým rozroste na 100 lidí. Ti uvaří za víkend 10,5 tisíce porcí menu, na které bylo potřeba nakoupit zhruba 12 tun surovin. Například na tradiční rajskou omáčku „padlo“ přes 200 kilogramů hovězí loupané plece a na kachní pečínku pak 500 kilogramů kachen.

Foto: archiv O2 areny

Kachní pečeně je žádanou klasikou.

V nabídce menu bude na každý den spousta dalších jídel české kuchyně, například pečený králičí hřbet, smažený candát, vepřová krkovice na černém pivě anebo třeba i takový chléb se škvarkovou pomazánkou. Jednou z nabízených příloh bude i několik druhů knedlíků (karlovarských, mandlových či kaštanových), do kterých přijde neskutečných 300 kilogramů housek.

A čím to hosté všechno zalijí? Kromě smíchovského ležáku na ně čeká také dobré moravské víno, kterého se za prodloužený víkend rozlije odhadem přes pět tisíc lahví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám