Hlavní obsah

Žena uběhla stovku na podpatcích v rekordním čase

Novinky, vps

Zvládnout sprint na 100 metrů není nic těžkého, může se do něj pustit i naprosto fyzicky nezdatný člověk, jen výsledný čas pak za moc nestojí. Ale uběhnout celou trať na podpatcích a navíc v plném tempu, to už žádná legrace není. Němce Julii Plecherové se to ovšem podařilo a svým výkonem pod 15 sekund se dostala do Guinnessovy knihy rekordů.

BEZ KOMENTÁŘE: Němka Julie Plecherová při rekordním výkonu

 
Článek

Už samotná chůze na vysokých podpatcích někdy činí ženám problémy, ale pro německou rekordmanku je to hračka. Běhá na nich už léta, například v roce 2009 v Berlíně s přehledem vyhrála charitativní běh, při němž musely mít jeho účastnice obuty podpatky o minimální výšce sedmi centimetrů. Rodačka z Rückersdorfu je měla dokonce ještě o 1,5 centimetru delší.

Není proto překvapením, že se rozhodla pokusit se i o zápis do „Guinnessovky“. Stometrovou trať zvládla bez jediného zaškobrtnutí v čase 14,531 sekundy a pyšní se zápisem v aktuálním vydání knihy rekordů.

Japonec je rekordmanem v běhu po čtyřech

V kuriózním rekordu v běhu na 100 metrů není Plecherová osamocena. Již několikanásobným rekordmanem na nejkratší trati je Japonec Keniči Ito, který ji běhá po čtyřech. Opičí muž ji zatím zvládl nejlépe za 17,47 sekundy. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám