Hlavní obsah

Chtěl se stát rekordmanem, plaval proto svázaný v pytli

Do Guinnessovy knihy rekordů se rozhodl zapsat svérázným způsobem 59letý Bulhar Jane Petkov. V Ochridském jezeře na jihu Makedonie totiž v úterý uplaval více než dva kilometry uzavřen v pytli. Podle agentury AFP plaval podél břehu od města Ochridu uzavřený v oranžovém pytli vyrobeném z porézní látky. Ruce a nohy měl připoutané k tělu.

Foto: Profimedia.cz

Jane Petkov skáče do vody v pytli.

Článek

"Plaval na zádech s pohyby jako delfín, a překonal tak vzdálenost 2388 metrů. Potřeboval na to dvě hodiny a 55 minut," citovala AFP jednoho z organizátorů akce.

„Během prvního kilometru byla voda velmi chladná, ale pak už to bylo bez problému. Pokud by voda nebyla tak studená, mohl jsem uplavat o 10 kilometrů více,“ dušoval se Petkov po výkonu.

Petkov, který žije ve městě Sandanski na jihozápadě Bulharska, doufal, že svým počinem se dostane do Guinnessovy knihy rekordů. Není ale jisté, zda se mu to podaří. Guinnessova společnost totiž sice byla ochotna vyslat svého zástupce k dohlédnutí nad výkonem, Petkov ale neměl dost peněz na to, aby zástupci zaplatil i cestu a pobyt.

Organizátoři se však dušují, že při Petkově pokusu byly splněny veškeré podmínky nutné k zápisu tohoto nevšedního výkonu. Guinnessova kniha rekordů zatím k události nevydala žádný komentář.

Reklama

Výběr článků

Načítám