Hlavní obsah

Ty jsi moje žena? Divil se muž, který se probudil po operaci

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po probuzení po operaci může být člověk někdy ospalý a unavený, a nelze se tedy divit, že není v dané situaci v dokonalé kondici. Ale nepoznat vlastní ženu, jako se to stalo jednomu Američanovi, to už je na pováženou. Video, které natočila právě jeho manželka, se stalo v posledních dnech hitem internetu. Objevují se ovšem spekulace, zda není sehrané.

Ty jsi moje žena, divil se její manžel po narkóze

 
Článek

Jason Mortensen z Utahu nedávno podle svých slov podstoupil operaci kýly. Za šest let manželství s Candice se jednalo už o pátou operaci a stejně jako u těch předchozích byla u jeho probuzení, aby mu byla oporou.

Tentokrát bylo vše ale trochu jinak. Mortensen na Candice, která jej natáčela na kameru, jen nechápavě zíral a zmateně se jí ptal, kdo vlastně je. Když mu odpověděla, že je jeho žena, tak ho to šokovalo. Poté se jí začal vyptávat na podrobnosti z jejich života a jeho žena mu se smíchem odpovídala.

Scénka může být sehraná

Video zhlédlo na internetu za pouhých deset dní téměř pět miliónů diváků a mnoho z nich se dobře baví. Vyvstávají ovšem otázky, zda se jedná o autentické video. Jako první se nabízí, proč by vlastně Američanova žena natáčela jeho probuzení po operaci. Někomu se také nezdá Mortensenův nemocniční oblek, jenž se u pacientů po operaci údajně nepoužívá.

Server amerického magazínu Slate navíc citoval psychologa Larryho Squira, který se specializuje na léčbu ztráty paměti, a ten uvedl, že žádný z existujících druhů amnézie neodpovídá tomu, co se projevilo u muže na videu.

Při operacích, většinou z důvodu nedostatku kyslíku, podle něj můžou nastat problémy s pamětí, ale jedná se především o obtíže s učením nových věcí. Jen těžko by podle něj došlo k vymazání šesti let manželství. „Neovlivnilo by to něco tak významného v životě jedince,“ okomentoval případ Squire.

Anketa

Myslíte si, že je video se zmateným manželem autentické?
Ano
14 %
Ne
86 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4556 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám