Hlavní obsah

Okradli ho, domů šel 1300 kilometrů pěšky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětadvacetiletý Japonec z města Sendai na severovýchodě Honšú odlétl na jih na ostrov Kjúšú na veletrh hracích karet. V městě Kitakjúšú ho však 25. srpna přepadla skupinka zlodějů. Vydal jim téměř vše, co měl. Místo aby po loupeži odešel na policii a zavolal rodině o pomoc, rozhodl se přijít domů pěšky. Za jedenáct dní zvládl urazit 1300 kilometrů.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Z města Kitakjúšú to Japonci do domovského Sendai trvalo 11 dní.

Článek

Jeho matka netušila, co se celých jedenáct dní děje, a začala ho pohřešovat. Listu Jomiuri pak svěřila: „Byla jsem v šoku a myslela, že vidím ducha, když přišel.“ Není divu, její syn urazil za jedenáct dní třináct set kilometrů. Živil se jen vodou a chlebem, který si byl schopen koupit za dva tisíce jenů (asi čtyři sta korun). Ty měl ukryty v botě a byly jediným jměním, o které ho zloději neobrali.

„Jsem nadšená, že je zpět, a omlouvám se všem, kdo se o něj se mnou obávali,“ dodala žena v rozhovoru pro Jomiuri.

„Peníze, které jsem měl ukryté v botě, jsem využil na nákup chleba a vody, abych zahnal hlad. Jsem rád, že jsem se dostal domů. Nechtěl jsem nikomu dělat problémy. Omlouvám se každému, komu jsem způsobil nějaké potíže,“ dodal sám odvážný cestovatel.

Putování domů prý nebylo nijak příšerné. Hřál ho pocit, že na veletrhu získal velmi vzácnou hrací kartu, kterou před zloději uchránil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám