Hlavní obsah

Slovenský chlapec se lekl zubaře a utekl, od pondělí ho hledá armáda

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Na Slovensku je od pondělí nezvěstný 15letý Dávid Meluš z obce Krnča v okresu Topoľčany. Ze strachu utekl z ambulance zubaře a od té doby ho nikdo neviděl.

Foto: Policie SR

Pohřešovaný Dávid Meluš

Článek

Jak Novinkám potvrdila policejní mluvčí Renáta Čuháková, do pátrání se kromě policie zapojili také dobrovolníci, kynologové, 100 příslušníků slovenské armády a vrtulník, ale zatím bezvýsledně.

Dávid několik dní trpěl bolestí zubu a měl oteklou tvář. Nakonec se odhodlal v doprovodu matky navštívit zdravotní středisko v obci Solčany. Jenže těsně před ošetřením z ambulance zmizel a od té doby o sobě nedal žádnou zprávu. Podle policie by se mohl ukrývat v horách mezi obcemi Solčany a Krnča.

Matka říká, že stav syna se zhoršoval, ale ze zubařů měl panický strach. „Před zubařem se chtěl ukrýt u babičky, ale stav se mu natolik zhoršil, že už nemohl pořádně otevřít ani ústa,“ citují slovenská média matku.

Dávid měl v pondělí nastoupit do prvního ročníku střední školy. Už několik dní se však neozval a z mobilu vyndal SIM kartu, aby ho nebylo možné lokalizovat. „Okolní lesy zná moc dobře. Pokud se ukrývá tam, bude velmi těžké ho najít. Bojíme se o něho, protože jeho zdravotní stav se může zkomplikovat,“ dodala matka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám