Hlavní obsah

Lovec bouří pravidelně riskuje život, ale fotky stojí za to

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina lidí se snaží před bouřkou ukrýt do bezpečí, a vyhnout se tak případné újmě na zdraví. To ovšem neplatí pro Slovince Marka Korošece, který za bouřkami cestuje po celém světě a dobrovolně čelí nebezpečí zásahu bleskem. Odměnou mu pak jsou dechberoucí snímky a především zážitky, jakými se může pochlubit jen málokdo.

Foto: Marko Korošec, Profimedia.cz

Slovincův koníček je nepezpečný, ale odměnou mu jsou působivé snímky.

Článek

Jednatřicetiletý Korošec se bouřkám a dalším meteorologickým jevům věnuje už od roku 1998. Za tu dobu čelil mnoha nebezpečným situacím. Blesk ho sice nezasáhl ani jednou, ale už několikrát byl tak blízko, že cítil vzniklou tlakovou vlnu.

Lovec bouří ovšem tvrdí, že během let se naučil postupovat s maximální obezřetností. Bezpečnost je jeho největší prioritou a díky znalostem bouří umí předcházet nebezpečným situacím. Ne vždy se to ale podaří, jak popisuje Slovinec na zážitku z USA, kdy zůstal uvězněn v autě.

Foto: Marko Korošec, Profimedia.cz

K bleskům se Korošec dostane opravdu blízko

„Doposud nejstrašidelnější situaci jsem zažil v Montaně při silném krupobití. Po silnici se nedalo jet a uvěznil nás intenzivní vítr společně s kroupami, které byly velké jako baseballové míčky a bombardovaly naše auto. Bylo to děsivé. Zvuk dopadajícího ledu byl tak silný, že jsme v autě neslyšeli jeden druhého,“ uvedl pro Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Snímky Korošecových bouří

Korošec a jeho kolegové vyvázli bez zranění, ale auto bylo na odpis. Po bouři proto museli dojít pěšky do nejbližšího městečka a sehnat si nové.

Foto: Marko Korošec, Profimedia.cz

Za bouřkami a dalšími meteorologickými jevy cestuje Korošec po celém světě

Děsivé a nebezpečné zážitky Slovince zatím od jeho koníčku neodradily a zdá se, že ani nikdy neodradí. Za bouřkami totiž hodlá cestovat tak dlouho, jak to jen půjde. Není za tím ale jen touha po adrenalinu, ale nutkání pomoct studiem bouří ostatním.

Foto: Profimedia.cz

Snímky Korošecových bouří

„Matka příroda mě fascinuje, chci proto provádět další výzkum a pokusit se pochopit bouře tak, abych před jejich smrtící silou pomohl ochránit ostatní,“ dodal Korošec.

Reklama

Související témata:

Související články

Matku s dcerou zasáhl blesk přímo na ulici

Palubní kamera projíždějícího auta zachytila v ruském Omsku okamžik, kdy blesk uhodil do 28leté ženy a její šestileté dcery. Obě z hrozivě vypadající situace...

Výběr článků

Načítám