Hlavní obsah

Mladíka nudilo lézt do lesního domku po žebříku. Sestrojil unikátní výtah

Novinky, fis

Ethan Schlussler ze Sandpointu v americkém státě Idaho si buduje dřevěný domek na stromě. Protože ho nebavilo lézt denně po žebříku, zřídil si tu výtah poháněný cyklistickým kolem. Několikrát šlápne do pedálů a je „doma“.

BEZ KOMENTÁŘE: Jízda lesním cyklovýtahem působí velmi jednoduše

 
Článek

Mladý Američan chce trávit co nejvíce času v přírodě. Začal si tedy v devítimetrové výšce stavět domek obepínající kmen stromu. Protože ho ale nebavilo mnohokrát denně šplhat nahoru a dolů po žebříku, rozhodl se usnadnit si přístup do domku cyklovýtahem.

Vše se zdá být velmi jednoduché — napnutá lana, na nich přivázané kolo, několik prošlápnutí pedálů a je to. Rovnováhu „výtahu“ zajišťuje na druhé straně domku stoupající či naopak klesající závaží. Kámen ležící vedle stromu slouží Schlusslerovi jako kotva. Má na něm připevněný řetěz, na nějž zachytává kolo, když sjede lanovým výtahem zpět na zem.

Aktuálně je Schlusslerův lesní domek zatím spíše terasou. Stěny bude stavět v příštích týdnech. Pak tu hodlá bydlet nebo alespoň občas přespávat. Klidnější odpočinek než za zvuku šumícího lesa by člověk jen těžko hledal.

Reklama

Výběr článků

Načítám