Hlavní obsah

Stádo jelenů obsadilo ulici ve městě, nikdo to neřešil

– Nara
Novinky, vps

Vysoká zvěř všude, kam oko dohlédne. Tak by se dala popsat srpnová scéna z japonského města Nara, kde se u silnice nikým nerušeno rozvalovalo stádo jelenů sika. Cizinci nad tím nevěřícně kroutili hlavou, místní obyvatelé ale dělali, jako by se nic nedělo. Tito sudokopytníci jsou totiž považování za národní památku, napsal The Daily Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: Jeleni sika v japonském městě Nara

 
Článek

Ve městě Nara žije něco přes tisíc jelenů sika. Volně se pohybují v parku o rozloze 500 hektarů, který leží na okraji města u úpatí hory Wakakusa. Podle některých domněnek hledali v horkém letním dni místo, kde by se mohli zchladit, a tak se vydali mimo areál parku.

Několik desítek kusů se usídlilo hned u hlavní silnice, někteří ze sudokopytníků si dokonce lehli i na silnici. Někteří obyvatelé si scénu natáčeli a fotili, většina však bez zastavení pokračovala v cestě.

Jeleni sika byli dlouho považováni za posvátné a nedotknutelné a zabití takového zvířete se trestalo smrtí. Po druhé světové válce o tento status přišli, byli označeni za národní památku a jsou chráněni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám