Hlavní obsah

Nejchlupatější kocour na světě je noční můrou všech uklízeček

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kocour jménem Colonel Meow (Plukovník Mňau) se zapsal do nadcházejícího vydání Guinnessových světových rekordů jako kočka s nejdelšími chlupy na světě. Jejich délku změřili nezávisle na sobě tři veterináři a na základě vzorku deseti chlupů stanovili průměrnou délku necelých 23 centimetrů.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejchlupatější kočka na světě v době své slávyVideo: guinnessworldrecords.com

 
Článek

Naměřená délka se může zdát jen těžko uvěřitelná, ale vykládejte to kocourovým kalifornským majitelům. Ti se totiž musí neustále potýkat s chlupy, které jejich mazlíček zanechává všude po jejich domově. Už běžná kočka totiž dokáže pouštěním chlupů pořádně znepříjemnit život. Sdílení domácnosti s dvouletým rekordmanem se pak může změnit v peklo.

„Doslova všechno v našem domě má na sobě jeho chlupy, včetně nás. Mám pocit, že jen neustále luxuji,“ řekla kocourova panička Anne Marie Aveyová.

Kříženec himalájsko-perské kočky je nalezenec, kterého si jeho současní majitelé vzali z útulku. Svou srst potřebuje vyčesávat dvakrát až třikrát týdně a je to práce pro dva. Kocour jde pod sprchu pouze, když se ušpiní a jeho páníčci se vyhýbají používání speciálních prostředků. Za jeho huňatou srstí tak stojí jen geny.

Zápis v Guinnessových světových rekordech je pro Plukovníka jen třešničkou na dortu. Má totiž vlastní úspěšnou internetovou stránku, profil na Facebooku a videokanál s více než dvěma milióny zhlédnutí.

Kromě jeho unikátního vzhledu baví diváky především jeho střídavě nabručený a znuděný výraz. Kdo ví, jednou možná jeho popularita dosáhne takových výšin, že se dočká i vlastního filmu jako čtyřnohá kolegyně Grumpy Cat. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám