Hlavní obsah

Stopadesátikilový marlín se torpédoval na palubu a málem probodl rybáře

Novinky, vps

Skupina rybářů z americké Floridy zažila minulý čtvrtek při souboji se 150kilovým marlínem modrým u pobřeží Dominikánské Republiky pořádně horké chvilky. Ryba totiž ve snaze uniknout skočila do lodi a svým charakteristickým mečovitým výběžkem málem probodla dva z rybářů.

BEZ KOMENTÁŘE: 150kilový marlín skočil na palubu

 
Článek

Rybáři se podle serveru ABC Action News vydali do Dominikánské republiky z floridského města Clearwater na 19metrové jachtě pojmenované „The Marlin Darlin“. Její majitel Bobby Jacobsen si natáčel své kamarády při souboji s oblíbenou rybou sportovních rybářů. Netušil ale, jak dramatické záběry pořídí.

Marlín se ve vodě smýkal a snažil se osvobodit, při své snaze se ale doslova torpédoval do lodi a málem probodl dva z mužů na palubě. Rybáři uvedli, že své úlovky vždy pouští zpět do vody, ale tento bohužel zemřel na zranění, která si způsobil při skoku do lodi. Posádka lodi poté rybu darovala místní rybářům.

Čtvrttunový mečoun skočil do lodi, málem probodl rybáře

Souboje s touto rybou jsou vždy náročné a případy, kdy marlín skočí do lodi a ohrozí rybáře, nejsou neobvyklé. Něco podobného jako americkým rybářům se přihodilo například loni v říjnu u australského pobřeží, kdy marlín taktéž nečekaně skočil do lodi a málem probodl jednoho z členů posádky.

Reklama

Výběr článků

Načítám