Hlavní obsah

Ve 20 letech váží 610 kilo, do nemocnice mu pomohl vysokozdvižný vozík

Upravené letadlo a vysokozdvižný vozík použili zdravotníci v Saúdské Arábii, aby mohli přepravit do nemocnice v Rijádu muže vážícího neuvěřitelných 610 kilogramů. Muž se tu podrobí léčbě své morbidní obezity na náklady saúdskoarabského krále, napsala agentura AFP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obézního muže transportovali na speciálním lůžku do nemocniceVideo: Reuters

 
Článek

Chálid Muhsín Šairí bydlel v bytě ve městě Džizán ve druhém podlaží, odkud ho pomocí zdviže vyzvedli na speciálně vyztužené lůžko, které pro něj ministerstvo zdravotnictví na příkaz krále Abdalláha nechalo vyrobit v USA.

Kvůli své váze nebyl Šairí schopen posledních dva a půl roku opustit svou ložnici. Aby ho mohli zdravotníci dostat ven, musela být zbourána část jeho bytu.

Ministerstvo neupřesnilo, s pomocí jakých procedur bude mladý muž, jemuž je podle agentury Reuters dvacet let, v nemocnici hubnout.

„Čekali jsme na tento moment hodně dlouho. Král, nechť ho Bůh ochraňuje a dopřeje mu dlouhý život, instruoval ministerstvo zdravotnictví, aby připravilo jeho bezpečný přesun do nemocnice,“ řekl Šairího bratranec Násir Makke. Podle místních médií má Šairí bratra a sestru, kteří jsou také silně obézní, ale jsou schopni chodit.

Pokud v nemocnici mužovu hmotnost potvrdí, získá patrně nelichotivý primát nejtěžšího člověka na světě. V roce 2007 byl podle Guinnessovy knihy rekordů nejtlustším člověkem na světě Mexičan Manuel Uribe, který tehdy vážil 600 kilogramů, ale během dvou let zhubl o 230 kilogramů a založil nadaci učící lidi zásadám zdravé výživy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám