Hlavní obsah

Nejzničenější silnice na světě připomíná tankodrom plný kráterů

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaroslavl

Ruští blogeři tvrdí, že našli nejnebezpečnější silnici na světě. Ta se nachází v ruské Jaroslavli a je tak zničená, že se po ní místy nedá ani jet, cesta připomíná spíš tankodrom, informoval server ibtimes.co.uk.

BEZ KOMENTÁŘE: Silnice je tak zničená, že se po ní místy nedá jet

 
Článek

Mnoho řidičů má pocit, že jsou české silnice v katastrofálním stavu. To však není nic proti tomu, jak zdevastovaná je komunikace ležící 260 kilometrů severně od Moskvy. Někteří řidiči po ní odmítají jezdit a raději se před inkriminovaným úsekem obracejí nazpět, cyklisti zase často slézají z kola a vedou ho vedle po trávě.

Za neutěšený stav vozovky mohou podle tamních úřadů záplavy. „Letos na jaře byly povodně opravdu velké a tato silnice, stejně jako mnoho dalších, byla vážně poškozena. Množství z nich už jsme opravili, některé jsou ale stále ještě ve výstavbě,“ uvedl šéf rostovské oblasti Vladimír Gončarov.

Silnice byla postavena v roce 1980 u příležitosti konání letních olympijských her v tehdejším Sovětském Svazu. Podle toho jí místní obyvatelé přezdívají Olympijská.

Blogeři silnici plnou děr, prasklin a prohlubní natočili a video umístili na internet s výzvou, zda se někomu povede najít a zdokumentovat jinou komunikaci, která je ještě v horším stavu. Takovou však zatím nikdo nenašel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám