Hlavní obsah

Běžec porazil ve sprintu na 100 metrů Airbus A380

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká Británie zažila pořádně ujetý závod. Na jedné trati vedle sebe stanuli člověk a letadlo - Slavný jihoafrický rugbyový hráč Bryan Habana změřil své síly již dříve s gepardem. Nyní přišel na řadu obří Airbus A380. A soupeřilo se pěkně klasicky - ve sprintu na 100 metrů.

BEZ KOMENTÁŘE: Bryan Habana při závodu s Airbusem

 
Článek

Britská letecká společnost British Airways se chlubí novým přírůstkem do své flotily ve velkém stylu. První stroj Airbus A380 obdržela v červenci a již stačila vyzkoušet jeho rychlostní schopností proti jihoafrickému rugbyovému reprezentantovi Bryanu Habanovi. Jihoafrickému proto, že právě jihoafrický Johannesburg bude první destinací, kam bude nový stroj britských aerolinek létat.

Bryan Habano se již v minulosti proslavil svým závodem s gepardem, který se uskutečnil na podporu kampaně proti vyhynutí tohoto vzácného zvířecího druhu. Nyní bylo jeho soupeřem obří letadlo, které na ranveji startovalo ke svému dalšímu cvičnému letu.

Airbus A380, který měří 24 metrů na výšku, 73 metrů na délku a váží přes 360 tun, měl i díky svým kolosálním rozměrům těžkopádný start, a proto měl zkušený sprinter Habana zprvu pocit, že dokáže stroj jednoduše porazit. V cílové rovince už znejistěl a část náskoku ztratil. Do cíle však nakonec doběhl první, a porazil tak stroj vybavený čtyřmi motory Rolls-Royce Trent 900.

Reklama

Výběr článků

Načítám