Hlavní obsah

Dvaatřicetiletá žena vypadá jako roční dítě

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brazílie

Na první pohled vypadá jako batole, člověk by jí hádal zhruba jeden rok a pár měsíců. Brazilce Marii Audete do Nascimentové je ale přitom 32 let. Je jedním z mála lidí na světě, kteří trpí vzácnou poruchou, vlivem které nestárnou. Její životní příběh se stal součástí nové televizní série o dospělých, kteří vypadají jako děti. Ta se začne vysílat v srpnu na kanálu TLC, uvedl server dailymail.co.uk.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve svých 32 letech vypadá Brazilka jako zhruba roční dítě

 
Článek

Nascimentová se narodila 7. května 1981 v brazilském státě Ceara. Pochází z chudé rodiny, která jí nemohla dopřát odbornou péči. Pokud by tomu ale tak bylo od narození, mohla na tom být mnohem lépe.

Podle místních lékařů trpí žena s dětskou tváří těžkým nedostatkem hormonů štítné žlázy. Její tělo tak nemohlo fyzicky ani psychicky dospět. Při včasné léčbě by ale Brazilka mohla vyrůstat normálně. Experti z Univerzity v Cearu nabídli rodině, že zdarma pomohou Marii naučit se alespoň základní věci - chodit, jíst nebo říkat pár slov.

Žena, uvězněná, v dětském těle, žije se svým otcem a jeho druhou ženou, matka jí zemřela. Macecha Dora se o ni vzorně stará a říká, že to byl pro ni dar z nebes.

Příběhy lidí, které postihlo zpomalené stárnutí a s tím spojené kognitivní poruchy, začne vysílat televizní stanice od 19. srpna. Jako první se v pořadu objeví osmiletá Gabby Williamsová z Montany, která vypadá rovněž jako batole. Kromě toho je slepá a nemůže mluvit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám