Hlavní obsah

Desetiletý hoch hrdinou. Dovezl auto do bezpečí, když prababička za volantem omdlela

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Golden

Desetiletý chlapec z amerického Colorada je oslavován jako hrdina poté, co zachránil život sobě, svému čtyřletému bratrovi a 74leté prababičce. Ta omdlela za volantem a ztratila kontrolu nad řízením. A tentokrát jsou počítačové hry na opačné straně bariéry, než tomu bývá. Chlapec totiž relativně dobře zvládl řízení jedoucího automobilu díky hře Mario Kart, kterou často hrává.

Prababička zkolabovala za volantem, řízení převzal desetiletý chlapec

 
Článek

Desetiletý Američan Gryffin Sanders z městečka Golden v Coloradu názorně ukázal, jak můžou počítačové hry zachránit život. Když jeho prababička, 74letá Darlene Nestorová, omdlela za volantem, přemýšlel prý chlapec nad tím, zda nejde o nějaký test. Pak neváhal a chopil se volantu.

„Omdlela z ničeho nic, uprostřed věty. Nejdřív jsem se ji snažil vzbudit, ale marně,” uvedl chlapec, který si rychle uvědomil, že vozidlo může narazit. Bezpečně navedl vůz v rychlosti asi 100 km/h mimo silnici do zabahněného terénu, kde auto postupně samo zastavilo, aniž by se někdo z trojice zranil.

Projíždějící člověk zavolal okamžitě záchrannou službu, která seniorku letecky přepravila do nejbližší nemocnice, kde se zotavuje ze slabého infarktu.

„Moje máma mi po nehodě řekla, že je šťastná, že jsem vozidlo navedl mimo silnici. A nevyšiloval, což by udělala ona, kdyby byla na mém místě. Asi nejsem na vyšilování stavěný,” uvedl chlapec, který se naučil zacházet s volantem v populární hře Mario Kart.

Reklama

Výběr článků

Načítám