Hlavní obsah

Lékaři vyoperovali muži z mozku 15centimetrového živého červa

Novinky, vps
Čcheng-tu

Šedesátiletý Číňan Wang Ming z města Čcheng-tu trpěl několik měsíců silnými bolestmi hlavy. Když už se jeho stav stal nesnesitelným, navštívil svého lékaře. Ten po rentgenu zjistil, že v pacientově hlavě se skrývá 15centimetrový parazit, napsal list The Sun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vše začalo nečekanými bolestmi hlavy. Poté se dostavily migrény, křeče a nakonec Číňan ztrácel i vědomí. Rozhodl se proto dojít si konečně k doktorovi. Příčinou svých zdravotních lapálií byl šokován. Není se čemu divit, případ zaskočil i zkušené lékaře.

Po nutných přípravách červa vyoperovali na začátku tohoto týdne chirurgové z První lidové nemocnice v Šuang-liou. Operace trvala tři hodiny. Poté, co parazita vyndali, byl stále naživu.

Lékaři vyndali Indovi z oka živého třinácticentimetrového červa

Čínští lékaři si myslí, že za přítomností červa v Mingově organismu stojí konzumace tepelně neupravených mořských plodů. O tom, jak parazit mohl docestovat až do mozku, doktoři neinformovali, ale podle předchozích podobných případů se tam zřejmě dostal ze střev krevním oběhem.

„Mořské organismy obvykle obsahují mnoho parazitů. Pokud je lidé správně nezpracují, hrozí, že se parazité dostanou do jejich těla,“ řekl primář neurochirurgie v První lidové nemocnici Wang Piao a dodal, že za svou kariéru se s ničím podobným nesetkal.

Nebezpeční parazité se do těla nemusí dostat jen z neupravených potravin. Důkazem je 27letá Britka Rochelle Harrisová, která si přivezla z dovolené v Peru červy požírající maso. Parazité se jí dostali do těla díky mouše, která jí vletěla do ucha. Chybělo málo a červi se jí prokousali do mozku, kde mohli napáchat nenávratné škody. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám