Hlavní obsah

V Indii bojují o život dvojčat s jedním tělem a dvěma hlavami

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Džajpur

Indičtí lékaři se snaží zachránit život dvojčat, která se ve středu narodila se dvěma hlavami, ale jen jedním tělem chlapce. Podle serveru CBS News, jenž o události informoval, se přitom tyto děti většinou rodí mrtvé a jako dívky.

Foto: Profimedia.cz

Dvojčata, která se narodila ve středu v Indii, bojují o život.

Článek

Dvojčata, která přišla na svět v indickém státě Rádžasthán, mají dvě hlavy, dva nervové systémy a dvě páteře, které se spojují v oblasti pánve. Mají jen jeden hrudní koš, jedno srdce a jeden žaludek. Lékaři chystají další testy, podle nichž určí, které další orgány jsou společné.

Dítě se podle serveru Daily Mail narodilo 24leté matce v porodnici ve městě Tonk, záchranka ho ale ihned, jak to bylo možné, převezla i s matkou do asi 100 kilometrů vzdálené nemocnice J. K. Lonea v Džajpuru, hlavním městě státu.

Jedná se o velmi komplikovaný případ, lékaři si ale i tak myslí, že mohou dvojčata zachránit. A to i přesto, že je nelze oddělit operativně.

„Nelze je operovat, nejde to nikde na světě. Sestavili jsme tým odborníků, který pod mým vedením dvojčata vyšetřuje a hledá možný způsob léčby,“ řekl serveru The Hindu primář z nemocnice S. D. Sharma.

Primář dodal, že podobné případy, nazývané odborně jako dicephalic parapagus, jsou velmi vzácné. Jedná se podle něj o třetí taková dvojčata v Indii. Podle listu Daily Mail lékařská historie pamatuje na 600 takových případů za posledních 500 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám