Hlavní obsah

Sardinky v pekingském metru baví pasažéry z celého světa

Peking

Zapomenout na vlastní trable v dopravní špičce asi pomáhá video natočené na mobilní telefon v pekingském metru. Záběry z podzemky čínské metropole už během pouhého týdne vidělo téměř milión a půl lidí. Ale ti, kteří nemají zrovna rádi moc lidí pohromadě, by se raději ani koukat neměli.

BEZ KOMENTÁŘE: Dostat se do pekingského metra je velké umění

 
Článek

„Až si příště budete stěžovat na metro ve špičce, vzpomeňte si na Peking,“ doporučil na svém webu britský list The Telegraph k záběrům z pekingské „linky číslo 13“, kde se tisíce cestujících už při čekání na soupravu „tlačí jako sardinky“ a po jejím příjezdu propukne hotová bitva o místo uvnitř vagónu.

„Obyvatelé Pekingu se v taktice boje asi moc nevyznají. Na záběrech je jasně vidět, že jednoho z pasažérů, který se snažil vystoupit z vagónu, doslova nacpali zase zpátky,“ poznamenal moskevský pozorovatel ze serveru newsru.com a připomněl, že cosi podobného se odehrávalo i v moskevském podzemí, když počátkem června hořelo na jedné stanici a tisíce lidí se mačkaly při snaze rychle vyjít z metra ven. Skoro osm desítek lidí tehdy utrpělo zranění.

Pekingské metro sice patří k nejdelším a nejlevnějším na světě, nicméně v počtu přepravených pasažérů ho předčí podzemky v Tokiu a Soulu. Ale asi jen v Pekingu si může cestující, který v tlačenici přijde o vlastní obuv, zapůjčit od výpravčího náhradní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám