Hlavní obsah

Místo volantu řídil kleštěmi

Novinky, Vojtěch Pospíšil
Adelaide

Australští policisté z města Adelaide by ve svých záznamech asi jen těžko hledali kurióznější případ než ten z tohoto pondělí. V ranní špičce zastavili vůz, který neměl volant a řidič ho ovládal kleštěmi připevněnými na hřídeli. Kromě toho mělo auto dvě prasklé pneumatiky, nebylo registrováno a jeho řidič, jenž měl zakázáno řídit, byl pod vlivem drog.

Australan jel v autě bez volantu, řídil kleštěmi

 
Článek

Policejní hlídka zastavila 38letého řidiče kvůli nebezpečnému řízení na okraji města Adelaide, uvedl list The Daily Telegraph. Při podrobnější prohlídce šokovaní muži zákona zjistili, že muž auto ovládal kleštěmi připevněnými na hřídel volantu.

Dále se ukázalo, že auto není registrované a samozřejmě ani pojištěné. Kvůli předchozímu prohřešku měl navíc Australan zakázáno řídit, a porušil tak podmínky své kauce.

A jako by toho nebylo málo, odběry následně ukázaly, že muž z Adelaide byl pod vlivem drog. Testy prokázaly přítomnost amfetaminu a marihuany v jeho krvi.

Foto: Profimedia.cz

Řidič si s absencí volantu poradil opravdu originálním způsobem

Policie řidiče zadržela a umístila ho do vazby, ve které zůstal i po úterním soudním slyšení. Vyšetřovatelé navíc uvedli, že muž byl s největší pravděpodobností zapleten do nehody, která se odehrála jen chvíli před jeho zastavením hlídkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám