Hlavní obsah

William s Kate oslavili narození potomka originálně – pizzou

Novinky, jky

Kdo čekal, že si vévodkyně Kate dá po odpoledním porodu čaj o páté s máslovými sušenkami, spletl se. Kate s Williamem si totiž dali jako první společné jídlo pokrm typický pro zcela jinou zemi. Přímo do nemocnice jim totiž bezpečnostní pracovníci královského paláce přivezli dvě pizzy.

Foto: Profimedia.cz

Strážce vévodkyně Kate donáší do nemocnice krátce po porodu dvě pizzy.

Článek

Jedenáct hodin v porodnici vévodkyni Kate jistě vyčerpalo. Není se tak co divit, že si s Williamem objednala krátce po porodu jídlo bohaté na sacharidy. To do nemocnice v londýnském Paddingtonu bezpečnostní pracovníci doručili krátce poté, co bylo oficiálně oznámeno, že vévodkyně Kate porodila syna.

Kdyby si členka královské rodiny nedala krátce po porodu něco k jídlu, riskovala by podle irského deníku Irish Examiner to, že by se dostala do stavu ketózy, kdy tělo začne spalovat tuky ve snaze získat energii. Tento proces jde často ruku v ruce s nevolností, zvracením a bolestmi hlavy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Oslavy po oznámení narození královského potomkaVideo: Reuters

Princ William v krátkém prohlášení uvedl, že on a jeho manželka nemohou být ze svého potomka, který se narodil s porodní hmotností 3,8 kilogramu, šťastnější.

Jméno dítěte, které přivedl na svět 69letý Marcus Setchel, bývalý gynekolog Alžběty II., bude zřejmě oznámeno až za několik dní.

Reklama

Výběr článků

Načítám