Hlavní obsah

Dva muži zkoušeli v zavazadlech propašovat přes 10 tisíc želviček

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalkata

Pořádné překvapení čekalo na celníky na mezinárodním letišti v indické Kalkatě v zavazadlech dvou mužů, kteří minulou středu přicestovali z Číny. Našli v nich totiž přesně 10 043 malých želviček, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dva muži zkoušeli v zavazadlech propašovat přes deset tisíc želvičekVideo: Reuters

 
Článek

Tři zavazadla čekající na vyzvednutí na jezdícím páse upoutala pozornost celníků, uvedl zpravodajský server The Indian Express. Šokovaní úředníci na obsah tašek jen nevěřícně zírali.

„Dvěma pasažérům cestujícím z Číny do Singapuru, kteří přistáli na letišti v Kalkatě, bylo zabaveno celkem 10 043 různých exotických druhů želv,“ uvedl v prohlášení zástupce šéfa celníků Nabnit Kumar.

Oba muži byli zadrženi a celníci zabavili obsah jejich zavazadel. Želvy, které jsou ceněny kvůli jejich masu, kůži, krunýřům a vajíčkům, teď čeká návrat do volné přírody.

Podle Světového fondu na ochranu přírody jsou téměř všechny druhy vodních želv klasifikovány jako ohrožené a mnoho z nich je na pokraji vyhynutí. Může za to zvyšující se znečištění, vysušování mokřin, pytlačení a výstavba, která ničí jejich přirozená místa výskytu.

Reklama

Výběr článků

Načítám