Hlavní obsah

Tak jde čas: První až 365. den ze života dítěte

Novinky, vps

Často se zdá, že první rok života dítěte uteče až příliš rychle a vzpomínky splývají v jedno. Britský otec Sam Cornwall se rozhodl těmto problémům předejít a zaznamenal pomocí jednosekundových záběrů každý den z prvního roku života svého syna, napsal deník The Daily Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: Otec natočil každý den ze života svého ročního syna

 
Článek

Video sbírá kladné ohlasy a zhlédly ho už statisíce diváků, ale je třeba dodat, že se nejedná o originální nápad, což sám autor přiznává. Brit se totiž inspiroval u amerického umělce Cesara Kuriyamy, který po dva roky zaznamenával denně jednu sekundu ze svého života.

Téměř sedmiminutové video zachycuje životní cestu chlapečka jménem Indigo od porodnice až po první narozeninový dortík. Cornwall zachytil svého syna u celé řady činností. Nechybějí například procházky, hraní si v postýlce nebo usínání. Podařilo se mu také zaznamenat snad celou škálu emocí typických pro děti.

Cornwall v rámci projektu natočil celkem 1200 videoklipů. Některé nejprve nahrál na blog, aby si je mohli prohlédnout členové rodiny a přátelé. Editací zveřejněného videa pak strávil dva týdny.

Rodiče malého Indiga plánují v natáčení pokračovat, stal se z toho totiž zvyk. Další videa si ale nejspíš nechají pro sebe a nebudou je zveřejňovat na internetu. Zatím ještě nevědí, zda snímek ukážou svému synkovi, až vyroste.

„Nevím, jestli mu ho ukážu, nebo jestli to uchovám jako tajemství a nechám ho, aby si ho našel sám,“ uvedl Sam Cornwall. S popularitou, jaká se videu momentálně dostává, ale bude nejspíš velmi těžké ho utajit.

Reklama

Výběr článků

Načítám