Hlavní obsah

To je policie? Ucpalo se mi umyvadlo, přijeďte

Novinky, jky

Telefonáty na nouzovou linku můžou být někdy doopravdy komické, policie však upozorňuje na jejich nebezpečnost. Kvůli malichernostem se tak často nemusí dovolat lidé, kteří jsou i v ohrožení života. Britská policie teď informovala o těch nejpodivnějších telefonátech, které v uplynulých měsících obdržela. K telefonátu muže, kterému se ucpalo v hotelu umyvadlo, se policie radši ani nechce vyjadřovat.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Britskou policii tráví nevhodné nouzové hovory. Ilustrační foto

Článek

Žák autoškoly například zavolal na nouzovou linku s tím, že se jeho lektorka opozdila. Když si na to prý dovolil postěžovat, tak ho vyhodila z automobilu a lekci ukončila. Mladík se naštval a policii si chtěl oficiálně postěžovat a žádal, aby na místo muži zákona přijeli.  „Potřebuju si někomu stěžovat. Komu si mám stěžovat,” říkal neodbytný mladík.

Pracovník nouzové linky muži doporučil, aby si stěžoval u zaměstnavatele instruktorky, a zdůraznil mu, že podobně triviální problémy se nedají hodnotit jako stavy nouze, pro které je linka určena.

Hlavní inspektorka policejního kontaktního centra ve West Midlands Sally Holmesová odsoudila hovory, které pracovníky připravují o čas a zejména blokují linku pro opravdu potřebné případy.

Často nám volají lidé, kteří něco ztratili anebo se ztratili sami. Ozývají se i lidé, kteří mířili někam na večírek, kam je nepustili. Ale zavolal nám třeba i člověk s tím, že zapomněl heslo ke svému počítači, uvedla Holmesová.

Reklama

Výběr článků

Načítám