Hlavní obsah

Úchvatná vodní smršť se objevila jen kousek od pobřeží

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oldsmar

Obyvatelé floridského městečka Oldsmar, ležícího poblíž Tampy Bay, si mohli minulý týden užít působivou ukázku síly přírody. Jen kousek od pobřeží totiž vznikla vodní smršť, laicky nazývaná jako vodní tornádo. Po chvíli se přesunula na pobřeží, kde před svým zánikem stačila poničit několik střech. Ke zraněním nedošlo, napsal server floridské televizní stanice FOX 13.

BEZ KOMENTÁŘE: Úchvatná vodní smršť poblíž města Oldsmar

 
Článek

Díky vhodným podmínkám byla vodní smršť vidět z velké dálky. Mnoho lidí neváhalo, popadlo záznamová zařízení a natáčelo si tento úchvatný meteorologický jev. Obzvlášť ti, kteří byli blízko něj, si mohli užít pohled, jenž vypadal téměř jako z apokalyptického filmu.

„Viděl jsem, jak ta věc vznikla. Bylo to skvělé. Začalo to jako malý bílý trychtýř, který se pak změnil v obrovský černý,“ popsal vodní smršť svědek Taylor Whidden.

Ohromný vír se nad vodou vznášel asi deset minut. Poté narazil na pobřeží, kde lehce poničil několik střech, vyvrátil strom a podle některých zpráv poškodil i transformátor. Policie informovala, že nedošlo k žádným zraněním.

BEZ KOMENTÁŘE: Obyvatele Grand Isle vyděsila ohromná vodní smršť

Vodní smršť není na Floridě v letním období ničím neobvyklým. Obyvatelé ale vždy využijí příležitosti a mořská tornáda si natáčejí. Stejně tak učinili i v městečku Grand Isle v Louisianě, kde se s podobně velkým vodním sloupem setkali před necelým měsícem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám