Hlavní obsah

Extrémně nízké přistání stíhačky rozházelo lidi po silnici a poli

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Waddington

Téměř 150 tisíc diváků se minulý týden účastnilo letecké show v anglickém městě Waddington. Několik desítek z nich však na víkendovou akci nebude kvůli vlastní chybě vzpomínat v dobrém. Díky špatné volbě místa se málem stala tragédie.

Přistávající stíhačka rozehnala diváky

 
Článek

Elitní letci z RAF (vojenské letectvo britských ozbrojených sil) předváděli své umění bez jediné chybičky, na tom totiž bezpodmínečně závisí jejich život. Několika desítkám neplatících nedisciplinovaných přihlížejících, kteří se rozhodli sledovat přistání letadla z pole v jeho přistávací dráze, se to ovšem i tak málem vymstilo.

Přihlížející neplatiči se rozhodli ignorovat varovné cedule o hrozícím nebezpečí, vystoupili z aut a přistání bojové stíhačky si začali natáčet. Nemohli však tušit, že stíhačka bude přistávat doslova nad jejich hlavami.

Podle svědků bylo přistání tak rychlé, že přihlížející nestačili vůbec zareagovat, když byli tlakem od tryskového motoru stíhačky odmrštěni do všech stran. Podle dostupných informací žádný z „odstřelených diváků“ nebyl zraněn, i tak se RAF všem omluvilo za způsobené nepříjemnosti.

Na letecké show ve Waddingtonu zanechaly „stopy“ i gripeny z České republiky.

Gripeny z Česka na leteckém dni ve Velké Británii

Reklama

Výběr článků

Načítám