Hlavní obsah

Hasič přivedl kotě zpět k životu pomocí kyslíkové masky

Novinky, vps
Fresno

Když kalifornský hasič Cory Kalanick našel ve městě Fresno v domě zasaženém požárem bezvládné kotě, neváhal. Okamžitě ho zvedl, došel do auta pro kyslíkovou masku a začal ho oživovat. Po 15 minutách se mu to podařilo a kotě se probralo, napsal server televizního kanálu CBS47.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasič našel v hořícím domě umírající kotě, díky kyslíkové masce ho přivedl zpět k životuVideo: Cory Kalanick

 
Článek

Poté, co jednotka hasičů uhasila požár, prováděl Kalanick rutinní prohlídku částečně vyhořelého domu. V jednom z pokojů našel kočičího přeživšího.

„Podíval jsem se dolů, v tu chvíli můžete zahlédnout kotě v záři mé baterky. Podíval jsem se znova a pak už jsem kotě uviděl a vzal ho,“ popsal hasič s desetiletou praxí záběry ze své kamery na přilbě, které pořídil už před několika týdny, ale zveřejněny byly až v minulém týdnu.

Kalanick kotě vynesl ven. Vzal masku, nádrž s kyslíkem a položil kotě na svou rukavici, aby ho ochránil před rozpáleným asfaltem. Nasadil mu masku a začal ho ochlazovat vodou. Asi po 15 minutách, kdy spotřeboval celou nádržku kyslíku, se kotě probralo k životu.

Hasič si ho pro sebe pojmenoval jako Lucky (Štístko) a později se ukázalo, že je to opravdu trefné pojmenování. Místní obyvatelé totiž vypověděli, že jeho majitelé ho našli náhodou v nákupním košíku na konci ulice.

Po hasičově záchranné akci si kotě odvezli ochránci zvířat, kteří ho později předali zpět majitelům. Ti už se z poškozeného domu odstěhovali, ale Kalanick doufá, že se o něj stále starají a mají ho rádi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám