Hlavní obsah

Australanka se provdala za 600 let starý Ďáblův most

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australská umělkyně Jodi Roseová tvrdí, že se nenarodil takový muž, jemuž by byla ochotná svěřit svou ruku. Ovšem přesto chtěla být vdanou paní a vzít si lásku, jíž propadla na první pohled. Nejedná se však o lidskou bytost, ale šest století starý most ve Francii. Jodi je po svatbě paní Le Pont du Diable, čili ženou Ďáblova mostu.

BEZ KOMENTÁŘE: Ďáblův most ve Francii se stal manželem australské umělkyně

 
Článek

Kamenná stavba klenoucí se nad řekou se nachází v jihofrancouzském městě Céret. Jodi se do ní zamilovala při svých toulkách světem, který křižovala při cestách za mosty. Nahrávala jejich zvuky v rámci projektu Singing Bridges – Zpívající mosty.

První setkání s mostem Le Pont du Diable popisuje Roseová takto: „Když jsem se k němu přiblížila, tajil se mi dech a země se zachvěla.“

Svůj milovaný most si vzala 17. června tohoto roku a to během velmi tradičního obřadu. Na intimní svatbu pozvala čtrnáct přátel a místních obyvatel. Požehnat jí přijel i starosta vedlejšího městečka Saint-Jean-de-Fos.

Podle Roseové není její nový choť žárlivý. „Chápe, že miluji i jiné mosty – a muže – naše láska oslavuje rozmary života, jak je materiálně vyjadřují bublající prameny řeky, která protéká pod jeho ohromným tělem. Ďáblův most je vším, co bych mohla od manžela chtít – robustnost, důvěryhodnost, smyslnost, vlídnost a atraktivitu,“ uvedla australská umělkyně.

Samozřejmě manželství ve Francii a ani jinde na světě neuznávají za platné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám