Hlavní obsah

Anorektička váží tři týdny před porodem pouhých 50 kilogramů

Novinky, vps
Londýn

Angličanka Holly Griffithsová se potýká s anorexií už přes 13 let. Je tak hubená, že když byla poprvé těhotná, její v děloze rostoucí syn jí zlomil žebro. Teď čeká 21letá žena své druhé dítě a tři týdny před plánovaným porodem se zoufale snaží přibrat alespoň kilo a půl, aby se její dítě narodilo zdravé, napsal britský server Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Takto vypadala Holly Griffithsová v 28. týdnu těhotenství

 
Článek

Griffithsová bojuje s váhou už od svých osmi let. Vinu dává baletu, byla totiž pod velkým tlakem, aby vypadala hubená v cvičebním trikotu. Ve 12 letech ji dokonce přijali na specializovanou kliniku, vážila totiž pouhých 34 kilogramů.

Problémy s příjmem potravy měla i nadále. Když zjistila, že čeká dnes už dvouletého syna Dylana, zhrozila se. Bála se totiž, že ho nemůže přivést na svět zdravého. V těhotenství se sice vyskytly problémy, když jí tlakem od rostoucího plodu prasklo žebro a v ohrožení byly i její plíce, ale v 37. týdnu se jí narodil zdravý a téměř tříkilový chlapeček.

„Měla jsem štěstí, že byl v pořádku. Cítila jsem se provinile, že jsem ohrozila jeho život,“ svěřila se žena. Druhé těhotenství pro ni ale není o moc lehčí.

Sní toho málo

„Vím, že musím jíst pro své dítě, ale je těžké vytlačit z hlavy všechny ty hlasy, které mi říkají, že jsem tlustá,“ řekla Griffithsová, která je aktuálně v 34. týdnu a při výšce 170 centimetrů váží pouhých 50 kilogramů.

Těhotná žena by běžně měla sníst asi dva tisíce kalorií, ale Angličanka jich do sebe dostane pouze 800 až 1200. K snídani jí plátek toastového chleba, k obědu salát a k večeři samotné těstoviny.

I přes všechny tyto komplikace to ale s její dcerkou, které už dopředu dala jméno Isla, vypadá podle všech vyšetření celkem dobře. Na svět by měla přijít za tři týdny po uměle vyvolaném porodu.

„Moje dcerka je díkybohu zdravá a lékaři jsou s vývojem spokojeni. Zoufale se snažím zotavit, abych mohla své děti naučit zdravému přístupu k jídlu. Neunesla bych, kdyby měly stejné problémy jako já, takže stále bojuji s hlasy v mé hlavě a uzdravuji se pro ně,“ dodala Griffithsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám