Hlavní obsah

Muž do sebe naházel 69 párků v rohlíku za deset minut

Slavný americký expert v rychlostním pojídání párků v rohlíku Joey Chestnut spolkl rekordních 69 hotdogů za deset minut. Výraz spolkl je opravdu namístě, protože mnoho párků snědl takřka bez toho, aby do nich nějak více kousl. Nový světový rekord předvedl ve čtvrtek 4. července.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američan vytvořil nový světový rekord v pojídání hotdogůVideo: Reuters

 
Článek

Tak jako každý rok tohoto dne se Chestnut účastnil soutěže v pojídání hotdogů. A dokázal jich spořádat za deset minut celých 69. Překonal sám sebe a vytvořil nový světový rekord. Soutěž proběhla v New Yorku a muž přezdívaný Jaws neboli Čelisti si od počátku vedl nadmíru dobře.

U osmašedesátého hotdogu – což byl jeho dosud nejvyšší počet snědený do deseti minut – bylo jasné, že do sebe dokáže nacpat ještě jeden. Od počátku soutěže měl velký náskok před soupeři a zaslouženě si odnesl hlavní cenu – deset tisíc dolarů, tedy asi dvě stě tisíc korun.

Devětadvacetiletý Joey vyhrál tuto soutěž už posedmé a osmašedesát hotdogů – původní světový rekord – vytvořil v roce 2009. V ženské kategorii vyhrála letos Černá Vdova alias Sonya Thomasová, jíž se podařilo do sebe nacpat 37 housek plněných párkem.

Loni přitom Thomasová vytvořila v kategorii svého pohlaví světový rekord, když spořádala pětačtyřicet hotdogů. „Jsem zklamaná, že to bylo letos o tolik méně,“ dodala po soutěži Thomasová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám