Hlavní obsah

Reportér, který při živém vstupu seděl na ramenou oběti záplav, byl propuštěn

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indický reportér Narayan Pargaien v červnu pobouřil diváky, když při vstupu ze zaplavené oblasti seděl na ramenou jedné z obětí záplav, aby se nenamočil. Indův zaměstnavatel News Express záběry sice neodvysílal, ale klip unikl na internet. Pargaien byl zanedlouho propuštěn, napsal britský list The Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: Natáčení v zaplavené oblasti, které se stalo indickému reportérovi osudným

 
Článek

Pargaien informoval značně nestandardním způsobem o záplavách ve státě Uttarákhand, které si nakonec vyžádaly asi tisícovku obětí a donutily desítky tisíc lidí opustit své domovy. Na svou obhajobu uvedl, že muž mu sezení na svých ramenou sám nabídl.

„Vzal mě k sobě domů a požádal mě, ať udělám reportáž o škodách, které utrpěl. Jeho dům byl v zoufalém stavu. Při záplavách toho hodně ztratil a zbylo mu jen málo jídla a vody. Dali jsme mu nějaké jídlo a peníze a on nám byl vděčný. Nabídl mi to z úcty, bylo to totiž poprvé, co někdo takový navštívil jeho domov,“ vypověděl reportér pro server News Laundry.

„Při přechodu přes řeku mi pak nabídl, že mě přenese. Mezitím mě napadlo, že bych mohl udělat reportáž,“ dodal Ind s 20letou reportérskou praxí.

Sklidil kritiku

Televizní stanice News Express reportáž neodvysílala, vedení ji považovalo za vysoce odpudivou. Záběry ale unikly na internet a na Pargaiena se snesla obrovská vlna kritiky od diváků.

„Byli jsme šokovaní, když jsme viděli, jak seděl na tom muži. Řekl nám, že si myslel, že to může udělat. Ale to znamená, že neposoudil situaci jako lidská bytost,“ řekl šéf stanice Nishant Chaturvedi.

Pargaien dostal výpověď minulé úterý. Stanice teď plánuje umístit kontroverzní video na své internetové stránky, aby zdůraznila, že nesouhlasí s reportérovým počínáním.

Reklama

Výběr článků

Načítám