Hlavní obsah

Dívka kvůli vzácnému onemocnění pláče krev

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Yaritza Olivová z Chile trpí chorobou, kvůli které jí několikrát denně tečou krvavé slzy. Podle všeho se jedná o extrémně vzácné onemocnění zvané haemolacria, jež bylo zaznamenáno pouze u hrstky lidí, informovala chilská média.

BEZ KOMENTÁŘE: Yaritza Olivová pláče krev

 
Článek

Poprvé začala téct 20leté dívce krev z očí na začátku června. Lékaři tím byli vyvedeni z míry a předepsali oční kapky, aby se Yaritze ulevilo od bolesti, která je podle jejího vyjádření „nepopsatelná“.

Kapky ovšem nezabraly. Lékaři vyloučili infekci v oku nebo zánět spojivek, definitivní diagnózu ale zatím neurčili. I přesto se předpokládá, že za dívčinými problémy stojí haemolacria.

Onemocnění se vyznačuje přítomností krve v slzách. Může se projevovat slzami lehce růžovými až tmavě červenými, jež vypadají, že jsou složené jen z krve.

Toto velmi ojedinělé onemocnění může být symptomem celé řady dalších nemocí. Může například poukazovat na nádor v slzném aparátu nebo na různé choroby krve. Přesná příčina jeho vzniku ale není známa.

Běžní lékaři si s Yaritzou neví rady, její rodiče proto chtějí najít specialistu. Potřebné vyšetření si ale nemůžou dovolit, podle serveru 24Horas proto požádali veřejnost o příspěvky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám