Hlavní obsah

Učil jak překonat strach z hadů, sám zemřel po uštknutí zmijí

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý odborník na hady Dieter Zorn zemřel po uštknutí zmijí na jednom ze svých seminářů, na kterých učil návštěvníky překonávat strach z hadů a jiných plazů. Podle jeho kolegyně stála za úmrtím vzácná alergická reakce, napsala německá verze serveru The Local.

Foto: Profimedia.cz

Zmije skvrnitá

Článek

Zorn zemřel na infarkt při semináři, který se konal minulé úterý v jihofrancouzské obci Faugères, jen pár minut poté, co ho několikrát uštkla zmije skvrnitá. Třiapadesátiletý Němec ještě stihl hada bezpečně vrátit zpět do přepravního kontejneru, aby neublížil někomu z návštěvníků akce.

Na místo se dostavila záchranka, ale lékaři už nebyli schopni Zornovi pomoct. Jeho kolegyně Uschi Kallusová, se kterou semináře pořádal, serveru The Local řekla, že po uštknutí následovala velmi vzácná alergická reakce. Zorn by podle ní nechtěl, aby za jeho smrt někdo vinil hada.

„Jeho životní touhou a cílem bylo učit lidi ovládnout jejich strach z hadů a dalších plazů,“ řekla Kallusová a dodala, že incident byl „mimořádně neobvyklý“.

Zorn se svou Reptile Show (Plazí show) objížděl svět téměř třicet let. Její návštěvníci si mohli sáhnout na hady, krokodýly, škorpióny, pavouky a další zvířata.

„Veřejnost se může dostat blízko k různým neškodným hadům. Dotýkání se, hlazení a držení těchto hadů je pro většinu lidí jedinečné a nezapomenutelné. Tato zkušenost nám pomáhá překonat strach a zbavit se předsudků,“ stojí v popisu show.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám