Hlavní obsah

Účastníci festivalu na Coney Islandu odhodili stud a šli průvodem polonazí

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak jako každý rok se i letos konal během prvního letního víkendu festival Mermaid Parade. Desítky účastníků proudily po pobřeží Coney Islandu v americkém New Yorku. Někteří v dost odvážných kostýmech.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Některé účastnice doháněly svůj nahý kostým barevnými parukami.

Článek

První ročník festivalu Mermaid Parade se uskutečnil už v roce 1983. Stejně jako v následujících letech proběhl první letní sobotu. Pro některé je čas festivalu téměř svátkem. Pečlivě se na něj připravují například výběrem kostýmu.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Že by král celého festivalu?

Mermaid Parade je akcí pro mladé stejně jako pro rodiny. Zástup rozličných masek by se dal sledovat snad celé hodiny bez přestání. U některých by ale měli rodiče dětem zakrýt oči. Muži, svlečení do půl těla, jen těžko někoho pohorší, spoře oděné chodí na Mermaid Parade ale především ženy.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Dívky v kostýmu berušek

V maškarním průvodu na březích Coney Islandu byly k vidění námořnické, pirátské i orientální kostýmy. Někteří vsadili na své nahé, jen malůvkami nebo šperky ozdobené tělo. Při účasti na tomto festivalu se fantazii zkrátka žádné meze nekladou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám